Miten Elker kierrättää?

Elker pyrkii kaikessa toiminnassaan hyödyntämään parasta käytettävissä olevaa teknologiaa ja SER:n ympäristövaikutusten minimoimiseen. Tämä tarkoittaa myös tehokkaita ja turvallisia kuljetuksia.

Keräys

Elker kerää laitteet yli 400 kuluttajia palvelevalta sähkö- ja elektroniikkaromun vastaanottopisteeltä, joihin laitteet voi palauttaa ilmaiseksi. Lisäksi Elkerillä on erikseen yritystuotteiden vastaanottoon erikoistuneita keräyspisteitä.

Käsittely

Laitteiden mahdollinen uudelleenkäyttö tai käsittely esimerkiksi teollisuuden raaka-aineiksi toteutetaan Suomessa parasta mahdollista teknologiaa ja menetelmiä hyödyntäen. Varmistuaksemme toiminnan ympärisötystävällisyydestä ja laadusta, edellytämme esikäsittely- ja käsittelykumppaneiltamme standardoitua ympäristöjärjestelmää kuten ISO 14001-järjestelmää. Elkerillä on Suomessa 19 alueellista ja valtakunnallista käsittelykumppania, joiden käsittelylaitokset kattavat koko maan ja kaikki erilaiset sähkö- ja elektroniikkalaitteet.

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top