Näin Elker käsittelee

Kaikki SER käsitellään ensisijaisesti Suomessa. Elkerillä on 19 valtakunnallista kumppania, joiden laitoksiin Elker kuljettaa laitteet käsiteltäväksi.

Elker kerää käytöstä poistettuja laitteita yli 400 kuluttajaa palvelevalta SER-vastaanottopisteeltä ja kuljettaa romun eteenpäin käsittelylaitoksiin. 19 alueellista ja valtakunnallista (esi-)käsittelykumppania kattaa koko Suomen ja kaikki WEEE-laiteluokat.

Lisäksi Elkerillä on erikseen yritystuotteisiin erikoistuneita vastaanottopisteitä. Kaikki toiminta pohjautuu lakiin ja asetuksiin. 

Lisäksi Elker edellyttää esikäsittely- ja käsittelysopimustoimijoilta standardoitua ympäristöjärjestelmää, kuten ISO 14001-järjestelmää, jotta palvelun toteutuksen laadusta voidaan varmistua. Toiminnan tavoitteena on SER:n ympäristövaikutusten minimoiminen kaikessa toiminnassa.

Pääset tutustumaan eri SER-luokkien käsittelyyn näiden linkkien takaa:

Lamppu-SER
Data-SER
Pien-SER
Iso-SER

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli kymmenen vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top