24.09.2020

Etäkauppa on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa, mutta sähkö- ja elektroniikkalaitteita lukuun ottamatta se on jäänyt tuottajavastuuvelvoitteiden ulkopuolelle. Elkerin tarjoamaa valtuutetun edustajan palvelua käyttääkin tällä hetkellä noin kaksisataa ulkomaista tuottajayritystä, jotka näin hoitavat jätehuollon kustannukset Suomen markkinoille saattamiensa laitteiden osalta sekä osallistuvat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kansallisen keräys- ja kierrätysjärjestelmän kustannusten kattamiseen

Ulkomaisilla toimijoilla on ollut kiinnostusta myös muiden tuottajavastuuvelvoitteiden, etenkin kannettavien paristojen ja akkujen tuottajavastuun hoitamiseen Suomessa, joten tältä osin lakiuudistus on vastaamassa etäkaupan laajempaan saattamiseen tuottajavastuuvelvoitteiden piiriin.

 

Jätelain uudistus eduskunnan käsittelyyn marraskuussa

Lakipakettiehdotus kiersi aiemmin tänä vuonna lausuntokierroksella ennen varsinaiseen eduskuntakäsittelyyn etenemistä. Myös palveluyhtiö Elker antoi lausuntonsa ehdotukseen. Eduskuntakäsittelyyn lakiehdotus olisi tämänhetkisten tietojen mukaan etenemässä marraskuun aikana, mikä tarkoittaisi sitä, että todennäköisimmin lakiin hyväksytyt muutokset astuisivat voimaan vuoden 2021 aikana tai vuoden 2022 alusta.

Jätelakiehdotuksen lausuntoineen pääset lukemaan täältä: lausuntopalvelut.fi, diaarinumero VN/538/2019


Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top