22.04.2022

EU-etämyynti tarkoittaa sähkö- ja elektroniikkalaitteiden (SE-laitteet) myyntiä Suomesta suoraan loppukäyttäjälle (esim. postimyynti, verkkokauppa) muihin EU-maihin kuin Suomeen. Tuottajat ovat saaneet pe 22.4. sähköpostissa linkin vuosiraportointikyselyyn.

Eu-etämyyntitieto on viranomaisen vuosiraportille tarvittava tieto, joka sähkö- ja elektroniikkalaitetuottajan on ilmoitettava tuottajayhteisölle vuosittain. Lähetäthän raportin määräaikaan 23.5.2022 mennessä tuottajayhteisöllesi.

Raportilla ilmoitetaan sekä B2C/dual-use -laitteet että B2B -laitteet. Muistathan, että ostajan tai myyntiketjun status ei ratkaise sitä, onko kyseessä B2C vai B2B -laite. Lisätietoa aiheesta löydät täältä.

Mikäli et ole saanut raportointilinkkiä, kannattaa tarkistaa roskaposti. Tarvittaessa voit myös pyytää linkin jäsenpalveluista jasenpalvelut (a) elker.fi

Raportointipyyntö lähetetään vielä erikseen englanninkielisille tuottajille. Riittää, että yritys vastaa joko englanninkieliseen tai suomenkieliseen raportointipyyntöön.

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top