07.06.2012

Jakelijan sähkö- ja elektroniikkalaiteromun vastaanotto alkaa 1.5.2013

Kuluttajat ovat voineet vuodesta 2005 alkaen palauttaa käytetyt sähkö- ja elektroniikkalaitteensa maksutta sähkö- ja elektroniikkalaitetuottajayhteisöjen ylläpitämän valtakunnallisen keräysverkoston noin 450 keräyspisteeseen. Keräyspisteet löytyvät osoitteesta www.kierratys.info. Vastuu sähkö- ja elektroniikkalaitteiden jätehuollosta kuuluu jätelain tuottajavastuun mukaisesti laitteiden maahantuojille ja valmistajille. 

Uusi jätelaki toi mukanaan muutoksia sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuuseen. Nämä muutokset astuvat kuitenkin voimaan vasta vuoden kuluttua lain voimaantulosta eli 1.5.2013. Yksi merkittävimmistä muutoksista kuluttajan kannalta on, että 1.5.2013 alkaen kuluttaja voi maksutta palauttaa käytöstä poistamansa sähkö- tai elektroniikkalaitteen Kierrätys.infosta löytyvien keräyspisteiden ohella myös kauppaan uuden vastaavan laitteen oston yhteydessä. Myös lamput, hehku- ja halogeenilamppuja lukuun ottamatta, kuuluvat sähkö- ja elektroniikkalaitetuottajavastuun piiriin. Suuremmat laitteet kuten televisiot ja jääkaapit suositellaan kuitenkin edelleen palautettavaksi Kierrätys.infossa mainittuihin keräyspisteisiin. 

Lakiin on tulossa tämän vuoden aikana vielä tarkentavia asetuksia, mutta tuottajayhteisöt ja kauppa suunnittelevat yhteistyössä mahdollisimman hyvin kuluttajaa palvelevaa ja tehokasta keräysmallia kaupoissa tapahtuvaan vastaanottoon.

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top