13.12.2012

Kierrätykselle oma kattojärjestö - kohti puhtaampaa tulevaisuutta

Kierrätyksestä ja jätteiden hyödyntämisestä Suomessa huolehtivat tuottajayhteisöt ovat perustamassa omaa kattojärjestöä kasvattaakseen tietoisuutta ympäristöstä huolehtimisesta sekä tuottajayhteisöjen vastuista ja velvollisuuksista.

Suomessa toimii yli 20 eri alojen tuottajayhteisöä, vastaavia kuin SELT ry, ICT-tuottajaosuuskunta ja FLIP ry. Tuottajayhteisöt toteuttavat yritysten jätelakiin perustuvaa velvollisuutta huolehtia markkinoille saattamiensa tuotteiden kierrätyksestä ja jätehuollosta. Tuottajavastuu koskee mm. renkaita, paperia, autoja, sähkö-, ja elektroniikkalaitteita, paristoja ja akkuja, sekä pakkauksia (paperi, kartonki, puu, lasi, metalli, muovi). Yrityksille vaivattomin ja tehokkain tapa kierrätysvelvoitteensa hoitamiseen on siirtää se tuottajayhteisön vastuulle. 

Tuottajayhteisöt hoitavat tuottajavastuun velvoitteet ammattitaidolla ja tehokkaasti

Kierrätykseen ja muuhun hyödyntämiseen kerättävän, tuottajavastuun alaisen materiaalin määrä on yli miljoona tonnia. Alan haasteena ovat harmaa talous, tavaran ja materiaalien varastaminen vastaanottopisteistä sekä laiton jätteiden vienti maasta. Esimerkiksi vanhojen akkujen laittomat kuljetukset pakettiautoilla Viroon muodostavat vakavan paloturvallisuusriskin Tallinnan lautoille. EU-tasolla tulee olla toimivaa yhteistyötä, jotta voidaan estää jätteen maasta toiseen siirtyminen järjestelmän ohi. Samoin verkkokaupan tuottajavastuu tulee saada toimivaksi. 

Esite tuottajavastuista

Takaisin

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top