ICT-tuottajaosuuskunta

ICT-tuottajaosuuskunta huolehtii kuluttajaelektroniikan sekä tieto- ja teleteknisten laitteiden tuottajien puolesta tuottajavastuun hoitamisesta.

Näyttöpäätteet, tietokoneet ja kännykät

Suomen lainsäädännön mukaan tuottaja on vastuussa markkinoille saattamistaan laitteistaan myös niiden elinkaaren loppupäässä eli niiden mahdollisesta uudelleenkäytöstä, kierrätyksestä ja jätehuollosta.

ICT-tuottajaosuuskunta huolehtii jäsentensä puolesta näistä sekä tiedottamisesta, rekisteröinnistä ja muista lainsäädännön asettamista velvoitteista. ICT-tuottajaosuuskunnan kautta tuottajavastuunsa hoitaa noin 250 ICT-alan tuottajaa.

Täytä tuottajavastuun siirtosopimus ICT-tuottajaosuuskuntaan tästä »

ICT-tuottajaosuuskunta huolehtii toimialansa mukaisesti tieto- ja teleteknisten laitteiden valmistajien ja maahantuojien kierrätysvastuiden toteuttamisesta sekä vastaa muun muassa seuraavista SE-laitteista:

  • Tieto- ja teletekniset laitteet: USB-muistit, hiiret, näppäimistöt, muistikortit, GPS-laitteet, puhelimet jne.
  • Näyttöpäätteet ja monitorit

ICT-tuottajaosuuskunta yhdessä muiden tuottajayhteisöjen kanssa on perustanut keskitettyjä palveluita tarjoavan yhtiön Elker Oy:n huolehtimaan asioiden hoitamisesta käytännössä.

ICT-tuottajaosuuskunnan hallitus vastaa tuottajaosuuskunnan käytännön toiminnoista yhteistyössä Elker Oy:n kanssa.  ICT-tuottajaosuuskunnan ja Elker Oy:n toiminta on voittoa tavoittelematonta.

Kaikille ICT-tuottajaosuuskunnan jäsenille avoin tuottajayhteisön virallinen osuuskunnan kokous järjestetään keväisin.

 

 

MIKSI VALITA ELKER?

  • 1. Elker on tuottajien omistama luotettava palvelun tarjoaja.
  • 2. Palveluyhtiönä Elker huolehtii ketterästi lain määrämistä tuottajavastuun velvoitteista tuottajayhteisöjen puolesta.
  • 3. Elker huolehtii SER-tuottajavastuun hoitamisen asiantuntevasti yli viidentoista vuoden kokemuksella.
  • 4. Elker organisoi sähkö- ja elektroniikkalaitteiden keräystä ja kierrätystä tehokkaasti kokonaisuutta optimoiden.
  • 5. Elker huolehtii, että SER käsitellään turvallisesti ja vastuullisesti ensisijaisesti Suomessa.
  • 6. Elker on osa yhteistyöverkostoa, jonka kautta voit selvittää velvoitteet ja hoitaa tuottajavastuun useimpien EU-maiden lisäksi myös Norjassa ja Sveitsissä.
Lue lisää Elkerin palveluista
Top