Siirry suoraan sisältöön

Valtuutettu edustaja

Yrityksen, joka myy sähkö- ja elektroniikkalaitteita suoraan loppukäyttäjälle toiseen EU-maahan, tulee nimetä myynnin kohdemaahan valtuutettu edustaja. Näin toimimalla yritys huolehtii laissa säädetyistä tuottajavastuuvelvoitteistaan, eli osallistuu laitteiden kierrätys- ja jätehuoltokustannuksiin ulkomailla.

Elker voi toimia valtuutettuna edustajana ulkomaille rekisteröityneelle yritykselle, joka maahantuo, valmistaa tai myy sähkö- ja elektroniikkalaitteita ja paristoja ja akkuja omalla tuotemerkillään Suomessa. Vastaavasti suomalaisen yrityksen, joka myy tuotteita toiseen jäsenmaahan etäkaupalla, tulee nimetä valtuutettu edustaja kaikkiin niihin jäsenmaihin, mihin tuotteita myy. Lue lisää: Eurooppalainen yhteistyö

Elker huolehtii valtuutettuna edustajana ulkomaisen yrityksen puolesta kaikista tuottajavastuuseen liittyvistä velvoitteista, kuten jätehuollosta ja seurantatietojen raportoinnista viranomaiselle. Ulkomainen yritys raportoi Elkerille neljännesvuosittain Suomen ja Ahvenanmaan markkinoille saattamiensa laitteiden määrän Elkerin raportointijärjestelmässä.

Ulkomainen yritys, joka on valtuuttanut Elkerin edustajakseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden osalta, voi raportoida samalla valtuutuksella myös paristot ja akut.

Elkerin valtuutus tapahtuu kirjallisesti ja siihen tarvittavat dokumentit saat Elkerin jäsenpalveluista jasenpalvelut (a) elker.fi.

”Ulkomaisella etämyyjällä tarkoitetaan ulkomaille sijoittautunutta toimijaa, joka myy suoraan suomalaisille käyttäjille tuottajavastuun alaisia tuotteita.”

Pirkanmaan ELY-keskus, tuottajavastuun valvova viranomainen