Siirry suoraan sisältöön

ICT-tuottajaosuuskunta -TY

Tuottajayhteisö kuluttajaelektroniikan sekä tieto- ja teleteknisten laitteiden tuottajille

ICT-tuottajaosuuskunta huolehtii jäsentensä puolesta tuottajavastuusta sekä tiedottamisesta, rekisteröinnistä ja muista lainsäädännön asettamista velvoitteista. Sekä ICT-tuottajaosuuskunnan että Elker Oy:n toiminta on voittoa tavoittelematonta.

ICT-tuottajaosuuskunta vastaa muun muassa seuraavista SE-laitteista:

  • Tieto- ja teletekniset laitteet: USB-muistit, hiiret, näppäimistöt, muistikortit, GPS-laitteet, puhelimet jne.
  • Näyttöpäätteet ja monitorit

Hae jäseneksi

Tuottajaosuuskuntaan liitytään täyttämällä hakemus (eli viralliselta nimeltään tuottajavastuun siirtosopimus) ja toimittamalla se Elkerin jäsenpalveluihin jasenpalvelut (a) elker.fi. Sopimuksen allekirjoittaa nimenkirjoitusoikeiden omaava henkilö. Allekirjoittamalla hyväksyt tuottajayhteisön säännöt.

ICT:n jäseneksi liittyvä yritys voi ilmoittaa jäsenrekisteriin merkittäväksi tytäryhtiönsä, joiden tiedot emoyritys halua raportoida tytäryhtiöidensä puolesta samoilla kierrätysmaksu- ja vuosiraporteilla. Tytäryhtiöt ilmoitetaan tällä ICT -tytäryhtiöilmoituksella. Tytäryhtiö voi myös liittyä itsenäiseksi jäseneksi.

Liittymis- osuus- ja vuosimaksut

ICT-tuottajaosuuskunnan osuusmaksu on 100 euroa. Osuusmaksu palautetaan osuuskuntalain mukaisessa järjestyksessä, mikäli yritys irtisanoo jäsenyytensä.

Liittymismaksun suuruus määräytyy tuottajan SE-laitteiden myynnin mukaan:

  • SE-laitemyynti alle 1 milj. euroa, liittymismaksu 500 euroa,
  • SE-laitemyynti alle 10 milj. euroa, liittymismaksu 1 500 euroa, 
  • SE-laitemyynti yli 10 milj. euroa, liittymismaksu 3 000 euroa.

Lisäksi B2C -laitteita tuottavat yritykset maksavat kierrätysmaksun neljännesvuosittain raportoimiensa laitteiden ja kierrätysmaksuhinnaston mukaisesti.

Jos yritys tuottaa ainoastaan ammattimaiseen käyttöön soveltuvia sähkö- ja elektroniikkalaitteita (B2B), yritykseltä peritään 300 euron vuosimaksu. B2B -tuotteiden kierrätysmaksut eivät mene tuottajayhteisön kautta, vaan operaattori hinnoittelee laitteet, kun laite palautetaan uudelleenkäyttöön tai kierrätykseen.

Vaikuta tuottajayhteisösi toimintaan

ICT-tuottajaosuuskunnan hallituksen muodostavat tuottajien edustajat. Voit päästä vaikuttamaan tuottajayhteisön toimintaan ja päätöksiin hakeutumalla osuuskunnan hallitukseen. Kaikille ICT:n jäsenyrityksille avoin osuuskuntakokous pidetään keväisin ja kutsu kokoukseen lähetetään raportoinnin yhteyshenkilöille. Osuuskuntakokouksessa päätetään esimerkiksi osuuskunnan sääntömääräisistä taloudellisista asioista ja pidetään hallituksen jäsenten vaali.

Hallituksen kokoonpano:

Juha Kemppainen (puheenjohtaja), Fujitsu Finland Oy
Jari Nieminen, Toshiba TEC Nordic AB
Päivi Kahelin, Canon Oy
Jukka-Pekka Korkiakangas, TD SYNNEX Finland Oy

ICT-tuottajaosuuskunnalla ei ole omaa henkilökuntaa. Katso palveluyhtiö Elkerin henkilökunnan yhteystiedot täältä.

Tuottajayhteisöstä eroaminen tai jäsenyyden siirtäminen toiselle yritykselle

Kun yritys ei enää tarvitse tuottajayhteisön jäsenyyttä, eli sen tuottajavastuuvelvoitteet ovat päättyneet tai päättymässä, ota yhteys jäsenpalveluihin jasenpalvelut (a) elker.fi. Jäsenyys voidaan myös siirtää toiselle yritykselle esimerkiksi yritysten sulautumisen yhteydessä.

Postiosoite:
ICT-tuottajaosuuskunta -TY
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Puh: 010 249 1700
Sähköposti: jasenpalvelut(a)elker.fi

Y-tunnus: 1924190-4

Verkkolaskut:
FI2850000120382543
Operaattori: OP YRITYSPANKKI OYJ
(OKOYFIHH)

Paperilaskut:
ICT-tuottajaosuuskunta -TY
Ostolaskut 2078B
PL72
00521 Helsinki