Siirry suoraan sisältöön

FLIP ry

Tuottajayhteisö loiste-, kaasupurkaus- ja LED -lamppujen tuottajille.

Flip huolehtii rekisteröityneiden tuottajien puolesta keräyksestä, kierrätyksestä, tiedottamisesta, rekisteröinnistä ja muista lainsäädännön asettamista velvoitteista.

Valonlähteistä tuottajavastuun piiriin kuuluvat kaikki loiste-, kaasupurkaus- ja LED-lamput (WEEE-luokka 5 lamput). Lampuista ainoastaan hehku-, halogeeni- ja autolamput ovat tuottajavastuun ulkopuolella.

Hae jäseneksi

Yhdistykseen liitytään täyttämällä jäsenhakemus (eli viralliselta nimeltään tuottajavastuun siirtosopimus) ja toimittamalla se asiamies Asko Rötsälle etunimi.sukunimi (a) flip.fi (kirjoita nimi ilman ä:n ja ö:n pilkkuja). Sopimuksen allekirjoittaa nimenkirjoitusoikeiden omaava henkilö. Allekirjoittamalla hyväksyt tuottajayhteisön säännöt.

Suomen markkinoille toimitetuista, WEEE-direktiivin piiriin kuuluvista lampuista peritään kierrätysmaksu 0,05 € / kpl. Mahdollisista hintamuutoksista ilmoitetaan etukäteen. 

Yhdistys toimii viranomaisten ja etujärjestöjen kumppanina tarkoituksensa mukaisesti sekä osallistuu EucoLightin puitteissa edunvalvontatyöhön. EucoLight on eurooppalaisia lampputuottajayhteisöjä edustava, voittoa tavoittelematon yhdistys.

Yhdistyksen perustajajäsenet ovat Aura Light Oy, GE Lighting Oy, Osram GmbH, Oy Philips Ab Valaistus ja Sylvania Lumiance Oy.

Sekä Flip että Elker ovat voittoa tavoittelemattomia. Voit päästä vaikuttamaan tuottajayhteisön toimintaan ja päätöksiin hakeutumalla yhdistyksen hallitukseen. Kaikille Flip:n jäsenyrityksille avoin yhdistyksen vuosikokous pidetään keväisin ja kutsu kokouksiin lähetetään raportoinnin yhteyshenkilöille. Yhdistyksen kokouksessa päätetään esimerkiksi yhdistyksen sääntömääräisistä taloudellisista asioista ja pidetään hallituksen jäsenten vaali.

Hallituksen kokoonpano:

Jorma Koskiola (Puheenjohtaja), Airam Electric Oy Ab

Timo Niemi, Aura Light Oy

Samuli Rasinmäki, Ledvance Oy

Piia Hänninen, Signify Finland Oy

Tommi Erviö, Feilo Sylvania Finland Oy

Asiamies:

Asko Rötsä
Puh: 0400 101 448
Sähköposti: asko.rotsa (a) flip.fi

Postiosoite:
FLIP ry
Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Puh: 010 249 1700
Internet: www.flip.fi

Verkkolaskut:
FI3350000120382550
Operaattori: OP YRITYSPANKKI OYJ
(OKOYFIHH)
Aineistomuoto: Finvoice

Paperilaskut:
FLIP ry
Ostolaskut 2204C
PL72
00521 Helsinki