Siirry suoraan sisältöön

Tuomas Räsänen Elkerin toimitusjohtajaksi

Elker Oy toivottaa Tuomas Räsäsen tervetulleeksi uudeksi toimitusjohtajaksi 1.9.2023 alkaen. Tuomas on toiminut Elkerin operatiivisena päällikkönä vuoteen 2017 saakka ja tekee nyt paluun elektroniikan tuottajavastuun maailmaan uudessa roolissa. Kiertotalouden ammattilaisena hän on työskennellyt aikaisemmin kunnallisen jätehuollon asiantuntijatehtävissä, sekä paristo- ja akkutuottajayhteisö Recser Oy:ssä, keräyslogistiikan ja raportoinnin kehittäjänä.

Minua innostaa olla osa tätä jatkuvasti kehittyvää alaa ja tunnen itseni etuoikeutetuksi uudessa tehtävässäni. Asiantunteva henkilöstö ja hallitus ovat tietysti suurena apuna”, Tuomas iloitsee.

Kuva Tuomas Räsäsestä

Tuottajayhteisöjen palveluyhtiönä toimiva Elker on sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuun ja kierrätyksen asiantuntija. Yhtiö palvelee tällä hetkellä viittä tuottajayhteisöä ja varmistaa sen, että jäsenyritysten tuottajavastuuvelvoitteet hoidetaan vaatimusten mukaisesti.

Tuomaksen mukaan yksittäiselle tuottajalle sälytetään vastuuta ja oikeutta EU:n direktiivin ja kansallisen jätelainsäädännön kautta, mutta tuottajavastuun laajuus huomioiden, kokonaisuus on tarkoituksenmukaista hoitaa kollektiivisesti tuottajayhteisöiden kautta.

Me Elkerissä huolehdimme siitä, että nämä vastuut ja tehtävät tulevat tuottajayritysten puolesta hoidettua osaavasti, avoimesti, turvallisesti ja kattavasti”, hän jatkaa.

Väistyvä toimitusjohtaja, Sakari Hietala, on tehnyt kunnioitettavan uran sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tuottajavastuun parissa. Matkan varrella on nähty esimerkiksi se, miten tuottajavastuu on muuttunut väistämättömästä velvollisuudesta tärkeäksi osaksi yritysten vastuullisuutta. Elkerin hengen ja arvojen mukaisesti on aina ajettu nimenomaan jäsenyritysten asiaa. ”Tämä on tuottajien yhteisö”, summaa Sakari.

Haluamme kiittää Sakaria hänen pitkäaikaisesta ja merkittävästä työpanoksestaan. ”Meillä on ollut erittäin hyvä ja saumaton siirtymä ja tästä on hyvä jatkaa erinomaisesti hoidettua työtä ja aiheuttamisperiaatteen toteutumisen vaalimista”, toteaa Tuomas.

Toivotamme Sakarille antoisia eläkepäiviä.